Reconstructie Hoogesteeg en renovatie Kwikkelsebrug Medemblik

Medemblik investeert miljoenen in renovatie bruggen en sluizen

Reconstructie Hoogesteeg en renovatie Kwikkelsebrug Medemblik

Medemblik – Vanaf maandag 13 januari vinden er werkzaamheden plaats aan de Kwikkelsebrug en de Hoogesteeg in Medemblik. Aannemingsbedrijf Oosterhof Holman voert beide projecten gelijktijdig uit.

Kwikkelsebrug

De brug wordt maandag 13 januari met een kraan op een ponton getild en naar Friesland gevaren. Daar wordt de brug gestraald en van nieuwe verf voorzien. Daarnaast komen er nieuwe technische installaties. Wanneer de brug is verwijderd worden ter plaatse in Medemblik de steunpunten van de brug gerenoveerd. De brug wordt op 17 maart weer teruggeplaatst. Volgens planning wordt deze op 28 maart weer opengesteld voor al het verkeer.

Hoogesteeg

Gelijktijdig met de Kwikkelsebrug wordt de reconstructie van de Hoogesteeg uitgevoerd. De Hoogesteeg wordt ingericht als 30 km/h-zone. Het materiaalgebruik komt overeen met de uitstraling van de Nieuwstraat. Zo komen er nostalgische lichtmasten en wordt alles in gebakken materiaal en natuursteen uitgevoerd. Volgens de planning wordt de Hoogesteeg vrijdag 4 april opgeleverd en opengesteld.

Facebook en de BouwApp

Omwonenden kunnen op de hoogte blijven van de voortgang van de projecten via de BouwApp en Facebook: https://www.facebook.com/#!/hoogesteeg.medemblik?fref=ts

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.