11.3 C
Medemblik
28 oktober 2020 12:12
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Hello World!

Medemblikkers fietsend door Thailand - Hello World!

Medemblikkers fietsend door Thailand – Hello World!

Medemblik – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de Gouden Driehoek in Zuidoost-Azië. Elke dag proberen zij een verslag te schrijven van hun belevenissen die dag. Soms lukt het wel soms lukt het niet.  Hieronder doen zij verslag van dag 9 van hun fietsavontuur door Thailand.

Mae Sai guesthouse is een uitstekende plek voor een fietsloze dag. We hebben een prima huisje met een heerlijk bed en een goeie douche. Ons terras ligt in de schaduw met uitzicht over de rivier en het is er heerlijk rustig. De perfecte omstandigheden om even wat huishoudelijke dingen te doen en om bezig te kunnen zijn met mijn cursus programmeren voor Android.

Vanmorgen wel nog even een berg beklommen en een tempel bezocht. Vanuit Mae Sai zie je een reusachtige Boeddha boven op de berg staan. Daar moesten we natuurlijk even naar toe. Onderweg kwamen we langs een tempel in een grot. Dit is voor het eerst van mijn leven dat ik op blote voeten door een grot gewandeld heb, want je schoenen moeten natuurlijk wel uit. Ineke had voor de gelegenheid een doek meegenomen want blote benen is voor vrouwen in een tempel ook uit den boze. In de grot kan je overigens ook prima op blote voeten lopen, want de vloeren zijn perfect betegeld en keurig schoon.

Bij de Boeddha waren ze druk aan het werk, er komt een groot terras. Een aardig klusje op zo’n berghelling. Alleen al om al die materialen naar boven te brengen. Met heel eenvoudige hulpmiddelen waren ze het betonijzer ter plaatse aan het buigen. Vanaf de Boeddha heb je een mooi uitzicht over de stad en over Myanmar.

De middag heb ik verder besteed aan mijn cursus. Zoals dit bij elke programmeertaal gebruikelijk is, is het eerste programma een programma wat ‘Hello world!’ op het scherm zet. Dat is me in ieder geval gelukt, dat geeft moed.

Reageren via facebook