Medemblik subsidieert energiebesparende maatregelen

Subsidie

Medemblik subsidieert energiebesparende maatregelen

Medemblik – Woningeigenaren in Medemblik kunnen vanaf 15 januari een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen en de installatie van duurzame energietechnieken. Een voorwaarde is dat de aanvraag wordt ingediend vóórdat de werkzaamheden starten. Het totale subsidiebudget is 22.515 euro en er geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Het is een van de maatregelen om inwoners te stimuleren zuinig met energie om te gaan. Wethouder Kasper Gutter: “Op deze manier helpen we onze inwoners een handje met het daadwerkelijk realiseren van duurzame maatregelen.”

De subsidieaanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, maar inzendingen vóór 15 januari worden niet in behandeling genomen. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die voor subsidie in aanmerking kunnen komen, zijn onder andere dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie. Ook HR++ glas, zonneboilers en zonnepanelen vallen onder de subsidieregeling. De hoogte van het subsidiebedrag is 15 procent van de daadwerkelijke gemaakte kosten. Per adres wordt maximaal duizend euro subsidie toegekend. Is het totale subsidiebudget van 22.515 euro op, dan worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld. Informatie over de wijze van aanvragen, de subsidieregels en de duurzaam bouwenlijst staat op www.medemblik.nl.

Via de onafhankelijke website www.duurzaambouwloket.nl worden woningeigenaren en huurders geïnformeerd en geadviseerd over alle mogelijke maatregelen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. De subsidieregeling komt tot stand met financiële steun van de provincie Noord-Holland en maakt onderdeel uit van Duurzaam Medemblik: hiermee vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.