Medemblik bouwt 20 appartementen op plek oude bibliotheek

Medemblik – Het college van B&W van Medemblik heeft de gemeenteraad voorgesteld om akkoord te gaan met de bouw van een 20-tal appartementen op de plek waar vroeger de bibliotheek stond.  

Door het verplaatsen van de openbare bibliotheek naar de multifunctionele accommodatie ‘De Muiter’, kwam aan het Graaf Florisplein in Medemblik een locatie vrij die geschikt is voor woningbouw. Kuin Vastgoedontwikkeling uit Stede Broec wil op het terrein 20 appartementen realiseren. In 2009 is daarvoor een aanvraag bouwvergunning ingediend.

Omwonenden betrokken

Tijdens een informatieavond voor omwonenden bleek dat een aantal mensen zich zorgen maakt over de beschikbare parkeerplaatsen en de hoogte van het gebouw. De projectontwikkelaar heeft op die avond een schets van het gebouw laten zien. De omwonenden zijn die avond ook geïnformeerd over het parkeren. Daarnaast zijn de mensen die contact hebben gehad met de gemeente of hun bezwaren kenbaar hebben gemaakt, vorige week op de hoogte gesteld via een brief.

Parkeren

De projectontwikkelaar gaat 26 nieuwe parkeerplaatsen aanleggen, waarvan er 16 op eigen terrein en 3 aan de voorkant van het gebouw aan het Graaf Florisplein liggen. De overige 7 parkeerplaatsen realiseert de ontwikkelaar door herinrichting van het Graaf Florisplein aan de overzijde van het bouwplan. Daarmee wordt voldaan aan de door de gemeente gehanteerde parkeernorm.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.