Medemblik Actueel.

Algemeen Medemblik

College wil meer cruiseschepen naar Medemblik halen

College wil meer cruiseschepen naar Medemblik halen

College wil meer cruiseschepen naar Medemblik halen

Medemblik – Het college heeft plannen gemaakt om meer riviercruiseschepen naar de havens van Medemblik te halen. Riviercruiseschepen vormen een actiepunt uit het Masterplan Medemblik Watersportgemeente.

Om deze schepen genoeg voorzieningen te kunnen bieden moeten er diverse verbeteringen en aanpassingen worden gedaan op de kades van de betreffende havens. Zo moeten er meer stroompunten komen, aansluitingen voor water ect..

De Bruine – en Witte vloot vormen meer en meer een grote bron van inkomsten voor de middenstand van Medemblik maar ook via de havengelden een bron van inkomsten voor de gemeente Medemblik.  De gemeenteraad van Medemblik beslist binnenkort of zij hiermee akkoord kunnen gaan.

Reageren via facebook