14.1 C
Medemblik
26 mei 2020 01:12
Medemblik Actueel.

Oproep tot massaal protest tegen komst nieuwe windturbines Medemblik

windplan Wieringermeer

Oproep tot massaal protest tegen komst nieuwe windturbines Medemblik

Medemblik – ‘Geen slagschaduw, geen knipperende lampjes, geen vogelsterfte’ Tegenstanders van windturbines komen zaterdag in het geweer in Medemblik en Wieringerwerf. Zaterdag staat er een luid protest op stapel bij het winkelcentrum in Wieringerwerf en bij het station te Medemblik.

De actiegroep maakt bezwaar tegen de komst van reusachtige windmolens aan de buitenkant van Wieringermeer, tegen de grens van buurgemeente Medemblik.

Volgens Rixt de Boer worden de nieuwe molens bijna net zo kolossaal als De Ambtenaar, de windturbine die bij Medemblik staat en vanaf de A7 is te zien. ,,Er is helemaal geen draagvlak voor zoals men beweert.”

Het actiecomité heeft een website opgericht: wieringermeer.geenwindturbines.nl . Via deze site kunnen tegenstanders een petitie tekenen. Morgen staat er in het NHD een uitgebreide reportage over het actiecomité en hun planne. 

Reageren via facebook