29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 22:43
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Aan de grens

Medemblikkers fietsend door Thailand - Aan de grens

Medemblikkers fietsend door Thailand – Aan de grens

Medemblik – Ineke en Ron van Breukelen fietsen nu alweer 8 dagen door Thailand. Gisteren waren zij aan de grens van Thailand en Ron schreef het volgende:

Zoals elke avond lagen we al weer vroeg in bed, het slaapt heerlijk na een fietsdag. ‘s Nachts hoor je weer heel andere geluiden dan overdag, de meeste kennen we intussen zoals het getsjirp van de krekels, de hanen die rond 4.30 beginnen te kraaien en het tjiktjakken van de gekko’s. Vannacht hoorden we een nieuw geluid, een bijzonder hard gekwaak van, ik denk, een kikker.

Vandaag stond er 73 km op het programma, maar over een vlakke route dus goed te doen. We fietsten veel langs rijstvelden waar mensen op aan het werk waren. Ook een stuk over een vierbaansweg gefietst. Gelukkig was het niet heel druk, zodat we een baan voor ons zelf hadden. Onderweg steken we altijd wel op bij kleine winkeltjes of restaurantjes waar we iets eten en drinken, vooral het eten is hier overal heerlijk!

Ergens zijn we anders gefietst dan de routebeschrijving aangaf, want 10 km eerder dan gepland stonden we ineens midden in Mae Sai. We kwamen van een andere kant dan stond beschreven. We kwamen bij een enorme poort uit. Dit bleek de grenspost naar Birma, het was er een drukte van belang.

De poort stond ook beschreven in de routebeschrijving zodat we die weer op konden pikken. We moesten weer terug van waar we vandaan kwamen, over een overdekte weg vol winkeltjes. Zo kwamen we bij het guesthouse waar we nu verblijven. We blijven hier 2 nachten, morgen fietsen we niet.

We zitten weer op een geweldig plekje, een mooie bamboe bungalow aan de rivier. Aan de overkant van de rivier ligt Birma, we zitten dus aan de grens. Aan de overkant zagen we jonge monniken baden in de rivier.

Na wat rust en een lekkere douche zijn we de stad in gegaan. Het is een drukke, maar wel gezellige stad vol winkeltjes en marktkramen. Waarschijnlijk omdat het een stad aan de grens is. Je kijkt je ogen uit, want bij veel dingen hebben we geen idee wat het is, met name bij de etenswaren. Bij een mevrouw mochten we nootjes proeven die ze voor ons pelde. Heerlijk, het leken wel zoete amandelen, dus meteen een zakje gekocht.

Ineens dook Ron een winkel binnen, wat bleek….. ze verkochten fietsbroeken!! Er was zelfs nog keus en ze waren er in Ron z’n maat. Blij liepen we met 2 fietsboeken a € 9,00 per stuk de winkel uit! We hadden eigenlijk niet verwacht dat we ergens nog fietsbroeken zouden kunnen kopen!

We hebben nog een tijdje rondgekeken en bij een koffietentje heb ik echte cappuccino gedronken, en Ron Ice-tea. Vers gemaakt van groene thee. Natuurlijk met een lekker taartje erbij.

En nu zitten we in ons huisje en zijn weer druk bezig om de website te vullen. Het is leuk om een verslag te schrijven en foto’s uit te zoeken als je weet dat zoveel mensen onze website lezen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?