24.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 23:45
Medemblik Actueel.

Kandidaatstelling verkiezingen gemeenteraad Medemblik

Gemeenteraadsverkiezingen 2014 de aftrap

Kandidaatstelling verkiezingen gemeenteraad Medemblik

Medemblik – Op maandag 3 februari vindt de kandidaatstelling plaats voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Medemblik. De burgemeester van de gemeente Medemblik maakt het volgende bekend:

 1. Op maandag 3 februari vindt de kandidaatstelling plaats voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Medemblik.
 2. Op die dag kunnen kandidaten lijsten inleveren bij bureau verkiezingen aan de Dick Ketlaan 21 Wognum (gebouw Noord) van 9.00 tot 17.00 uur.
 3. De benodigde formulieren zijn:
  • de lijsten van kandidaten (model H 1)
  • de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)
  • de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
  • machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)
  • de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)
  • de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10).

Alle formulieren zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling gratis verkrijgbaar.

 1. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van € 225,– worden betaald door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer NL80BNGH028.51.28.280 ten name van de gemeente Medemblik. Dit hoeft niet als bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de gemeenteraad een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Meer informatie over de wettelijke voorschriften voor de inlevering van kandidatenlijsten worden verstrekt door bureau verkiezingen, Dick Ketlaan 21 te Wognum (gebouw Noord).

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?