17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 16:45
Medemblik Actueel.

Egon Kracht en Noortje Braat in het Groene kerkje Lambertschaag

het groene kerkje

Egon Kracht en Noortje Braat in het Groene kerkje Lambertschaag

Lambertschaag – Stille Kracht . Een persoonlijke muzikale reis. Braat en Kracht verkennen alle uithoeken van de muziek. Naast nieuwe composities en teksten geven zij hun eigenzinnige draai aan onder meer Johan Sebastiaan Bach, Frank Zappa, Olivier Messiaen, Nina Hagen en The Beatles Vorig jaar maakte Kracht zijn veel bejubelde Stabat Mater.

Noortje Braat

Noortje Braat begon op haar vijfde met viool- en balletlessen en sindsdien hebben de muziek- en podiumkunsten haar niet meer losgelaten. Aan het Rotterdams Conservatorium volgde zij als violiste de Jong Talentklas. Ze speelde in allerlei orkesten en ensembles, waaronder het Ricciotti ensemble. In 2006 rondde zij haar opleiding tot theatermaker af aan de Amsterdamse Theateracademie en behaalde zij haar bachelor in de Neerlandistiek. Van 2008 tot 2011 studeerde ze compositie aan het Utrechts Conservatorium

Egon Kracht

Kracht groeide op in IJmuiden en Beverwijk. Hij volgde contrabaslessen bij Hans van Meegen, Wilbur Little en Ernst Glerum en studeerde van 1986 tot 1991 aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Arnold Dooyeweerd en Joop van Liere. Arrangeerlessen volgde hij bij Misha Mengelberg en Steve Galloway. Al voor zijn conservatoriumstudie trad Kracht regelmatig op. Hij won met de groep Trits in 1987 het Middelsee Jazztreffen. Daarna speelde hij regelmatig met drummer Pierre Courbois in diverse formaties: het Polo de Haas kwartet, Jubilation PC (later Pierre Courbois Kwintet), Brevis (met onder anderen Theo Loevendie) en het Mal Waldron Trio.

Overige informatie:

  • Waar: Het Groene Kerkje Lambertschaag
  • Wanneer:  Zondag 12 januari 2014
  • Hoe laat: 15:00 uur
  • Entree: € 15,00
  • Reserveren: Hier

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?