17.8 C
Medemblik
28 mei 2020 14:17
Medemblik Actueel.

College Medemblik wil sluiting consultatiebureau Midwoud

College Medemblik wil sluiting consultatiebureau Midwoud

College Medemblik wil sluiting consultatiebureau Midwoud

Medemblik – Het college van Medemblik wil de consulatiebureau’s van Oostwoud/Midwoud samen laten gaan met die van Wognum. Om dit te realiseren vraagt het college aan de gemeenteraad éénmalig een bedrag van € 80.000,- om deze fusie te realiseren.

In november 2012 heeft de gemeenteraad besloten om de vestigingen voor de consultatiebureaus in Abbekerk en Midwoud in stand te houden, door het beschikbaar stellen van een budget voor de huisvestingskosten. Inmiddels is duidelijk dat de huurkosten voor de vestiging in Midwoud bijna verdubbelen en het aantal kinderen in Midwoud/Oostwoud sneller afneemt dan verwacht. Een alternatieve locatie in Midwoud zal ook tot hogere huurkosten leiden dan nu begroot en hoogstwaarschijnlijk aanvullende verbouwingskosten i.v.m. de specifieke eisen die regelgeving stelt aan de ruimtes van een consultatiebureau.

Gezien de afname van het aantal kinderen in Midwoud/Oostwoud, de toename van de huurkosten in Midwoud/Oostwoud en het hogere voorzieningenniveau in het MFA de Bloesem adviseert het college om te kiezen voor het laten samengaan van de consultatiebureaus Wognum en Midwoud in MFA De Bloesem.

Dit vraagt wel een eenmalige investering in een verbouwing van de bibliotheekruimte in de Bloesem van € 80.000,-, om de locatie aan de (wettelijke) eisen voor een consultatiebureau te laten voldoen en de ruimte te splitsen. Door het samengaan voorkomen we ook dat we op twee locaties verbouwingskosten krijgen. Op termijn levert dit ook een besparing op van € 90.000,-.

De ouders en kinderen die nu gebruik maken van de locatie in Midwoud kunnen naar de nieuwe locatie in Wognum. Dit betekent een maximale reisafstand van 7 kilometer. Met het openbaar vervoer bedraagt de reistijd ongeveer 40 minuten en met de auto 10 minuten. De ouders kunnen als zij dat wensen ook naar de locatie in Medemblik. De reisafstand met het openbaar vervoer naar deze locatie bedraagt ongeveer een uur, met de auto 15 minuten.

 

Reageren via facebook