Medemblikkers fietsend door Thailand – Kleurrijke mensen

Medemblikkers fietsend door Thailand - Kleurrijke mensen

Medemblikkers fietsend door Thailand – Kleurrijke mensen

Medemblik|Thailand – Dag 7 – Als je hier het licht uit doet, dan is het echt donker! Slapen in een bamboe hutje is dan ook helemaal geen punt, want je doet het licht uit, en je kunt absoluut niet meer zien of je nu in het Hilton bent of hier bij Reinato. Je moet alleen niet naar het toilet moeten, want dat is wat ingewikkelder.

Ik durf niet op de tast te zoeken naar een lichtknopje, want voor je het weet pak je iets beet waar wellicht stroom op staat. Dus eerst zaklantaarn aan, de uitgang van de klamboe zoeken, dan het lichtknopje, aankleden, het steile trappetje af. Dan het toiletgebouwtje zoeken. De deur zit met een touwtje vast, dus dat moet eerst nog even los. Met je zaklamp het lichtknopje zoeken. Hou maar op. Dit moet je dus zien te voorkomen en gelukkig lukte ons dat deze nacht. Gewoon niet meer te veel drinken aan het eind van de dag. Maar voor de meeste Thai is dit dagelijkse kost, dat kunnen wij ons toch nauwelijks meer voorstellen.

Wij hadden graag om 7 uur willen ontbijten, maar volgens onze gastheer was het dan nog donker. Het kon niet eerder dan half acht. Grappig, meestal zijn wij degenen die later willen ontbijten dan aangegeven staat. Maar hier wil je gewoon zo vroeg mogelijk vertrekken, want dan is het nog redelijk koel. Toen we om half acht naar het ontbijt gingen, hadden we onze fietsen al gepakt zodat we meteen na het eten konden vertrekken. We aten buiten, hoewel het best nog wat fris was. Zelf had Reinato een bivakmuts op, maar dat vonden wij nog niet nodig.

Precies om acht uur stapten we op de fiets. We reden tussen de struiken door het paadje van het huis af de weg op. Een vrouw die net aan kwam rijden op haar brommer keek of ze zojuist een paar aliens zag landen. Wij hadden allebei een gele, reflecterende fietstrui aan en dat was voor haar kennelijk heel bijzonder. Zo kijken wij op onze beurt naar deze mensen, die er in onze ogen ook zo anders uit zien. Alleen wij worden er natuurlijk niet door overvallen, wij weten tenslotte dat we in een voor ons vreemde omgeving zijn.

We fietsten de dorpsweg uit naar de doorgaande weg. Op en rond het kruispunt was een markt en het was er een drukte van jewelste. Uiteraard vonden we ook dit weer schitterend om te zien. De marktlui zitten in lotus houding tussen hun koopwaar op hun marktkramen. Dat kan toch ook alleen maar als je ze klein van stuk bent als deze mensen (en een beetje lenig bent).

De bewolking hing weer super laag over de berghellingen vanmorgen. Dat leverde spectaculaire beelden op met de nog laag staande zon. En omdat we flink moesten klimmen konden we er langdurig van genieten. Een aantal keren waren de hellingen zo steil dat we moesten lopen.

Net toen de thermometer naar de 31 graden ging, kwamen we aan bij het Nuttipont Resort. Een keurig park met bamboe huisjes. Maar dan wel met eigen douche en toilet.