Medemblik Actueel.

Gulle gever doneert microscoop aan De Bonte Piet

Geldkraan dicht Bonte Piet dicht

Gulle gever doneert microscoop aan De Bonte Piet

Oostwoud – Op het verlanglijstje van De Bonte Piet stond al lang een goede microscoop. Een anonieme sponsor heeft er voor gezorgd dat zij eindelijk een professionele microscoop met camera konden aanschaffen. Vooral de camera is een aanwinst omdat zij de beelden kunnen delen met andere opvangcentra om zodoende ervaringen uit te wisselen.

Deze microscoop is een zeer goed hulpmiddel. Door middel van ontlasting en wangslijm onderzoek kunnen zij sneller bepalen wat een dier onder de leden heeft. In het geval van egels kunnen zij direct bepalen welke parasieten de problemen veroorzaken. Helaas zijn dat er bij de egels aardig wat. In navolging daarvan kunnen zij gerichtere medicatie geven en zal het dier sneller opknappen.

Wilt u ook doneren dan kunt u gebruikmaken van de mogelijkheid om online te doneren.  De Bonte Piet moet het hebben van donaties en subsidies daar meer en meer gemeenten in West-Friesland geen subsidies meer vertrekken.

Reageren via facebook