11.3 C
Medemblik
28 oktober 2020 12:13
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Langs de grens met Birma

Medemblikkers fietsend door Thailand - Langs de grens met Birma

Medemblikkers fietsend door Thailand – Langs de grens met Birma

Medemblik|Thailand – We kunnen goed merken dat we wat hoger en noordelijker zitten in Thailand, want s’avonds en ‘s morgens is het behoorlijk fris. Met een fleecetrui aan hebben we ontbeten. Een lekker ontbijt, onder andere met yoghurt en muesli, lekker! De eigenaresse vond dat we wel veel aten, maar ja, we moeten nog fietsen!

We hoefden vandaag maar 35 km en die gingen over een heuvelachtige weg. De weg liep prachtig tussen de bergen door. De bergen aan de linkerkant liggen in Birma. Het was wel jammer dat de weg behoorlijk druk was.

Onderweg is van alles te zien, stalletjes waar mensen hun fruit of andere producten verkopen, vrouwen die manden aan het vlechten zijn, een monnik die in een kleine offerplaats kruipt om de boel te ordenen en kinderen die aan het spelen zijn.

Al voor 12 uur waren we bij ons hotel. In eerste instantie zagen we alleen een groot gebouw dat vlak langs de drukke weg stond, maar er bleek daar een prachtig park achter te liggen met een meertje.

We hebben een eenvoudige bungalow maar met een prachtig uitzicht. Na een heerlijke lunch (wat is het Thaise eten toch lekker!) hebben we rondgelopen en nog wat mooie libellen gefotografeerd.

Vanwege het ontbreken van internet volgt er vanmiddag nog een update van Ineke en Ron van Breukelen uit Thailand.

Reageren via facebook