College Medemblik passeert woningcorporaties bij bouw Polenhotels

polenhotel

College Medemblik passeert woningcorporaties bij bouw Polenhotels

Medemblik – Op 6 december 2013 stelde de fractie van de VVD in de gemeenteraad van Medemblik via schriftelijke vragen aan wethouder K. Gutter de vraag hoe het komt dat het door de gezamelijke woningcorporaties gedane voorstel inzake Polenhotels onopgemerkt is gebleven bij het college. Het college van Medemblik is in zee gegaan met projectontwikkelaars en niet met de corporaties.

De VVD vroeg ondermeer waarom het college wel aan de slag is gegaan met voorstellen van de projectontwikkelaars en niet met de voorstellen van de corporaties en of er inmiddels contact is opgenomen met deze corporaties.

Het college bij monde van wethouder Kasper Gutter reageerde een brief van de corporaties niet bij het college bekend is en dat het overleg met de corporaties ook niet tot concrete projecten heeft geleid waardoor het college in zee is gegaan met projectontwikkelaars.

In het raadsbesluit van 13 december 2012 over verruiming van het beleid huisvesting arbeidsmigranten is bepaald nieuwbouw te realiseren in of aansluitend aan de kern of op bedrijventerreinen tot een maximum van 50 personen bij voorkeur in samenwerking met de Westfriese corporaties.

Het initiatief is genomen om hier overleg met de woningcorporaties over te voeren. De uitkomst van het overleg was om vooralsnog geen actie te ondernemen voor het 2 van 2 realiseren van een complex woningen specifiek bedoeld voor arbeidsmigranten.

In de uitleggebieden zijn momenteel geen geschikte locaties. Daarbij speelt ook het toewijzingsbeleid van de corporaties een rol. De corporaties wijzen er op dat 15% van de reguliere toewijzingen al naar arbeidsmigranten gaat. Daardoor kan het specifiek bouwen voor arbeidsmigranten leiden tot onbegrip in de samenleving.

Veel huurwoningen worden al toegewezen aan arbeidsmigranten, terwijl andere woningzoekenden soms lang op een woning moeten wachten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.