9.1 C
Medemblik
23 oktober 2020 11:03
Medemblik Actueel.

Veel veranderingen bij de Westfriese bibliotheken

Veel veranderingen bij de Westfriese bibliotheken

Medemblik – In 2014 staat er voor de Westfriese Bibliotheken veel te gebeuren. Behalve dat voor een aantal vestigingen de openingstijden zullen wijzigen, veranderen ook onze formules.

de Bibliotheek voor…..

De komende maanden worden wijzigingen in openingstijden, maar ook van de verschillende bibliotheekvormen ofwel formules, stap voor stap doorgevoerd. Zo worden op korte termijn 3 nieuwe formules geïntroduceerd:

  • de Bibliotheek voor iedereen
  • de Bibliotheek voor het gezin
  • de Bibliotheek voor de jeugd

de Bibliotheek voor iedereen:

Voor alle doelgroepen, jeugd, Young adults, volwassenen en ouderenBiedt de volgende diensten en producten: Makkelijk Lezen Plein,BoekstartAnders lezen (slechtzienden), Laaggeletterden, Leestafel, diverse activiteiten i.s.m. andere organisaties, Boekendienst aan huis. Collectie voor 50% volwassenen en 50% jeugd. De Bibliotheek voor iedereen heeft ruime openingstijden.

de Bibliotheek voor het gezin:

Voor alle jeugd tot 14 jaar en ouders.Biedt de volgende diensten en producten: Makkelijk Lezen Plein, Boekstart, Kleine leesplekken met tijdschriften, diverse activiteiten i.s.m. andere organisaties (bijvoorbeeld theaters en andere culturele instellingen). Collectie voor 75 % jeugd en 25 % volwassenen. De Bibliotheek voor het gezin is circa 20 uur per week open.

de Bibliotheek voor de jeugd:

In de kleinere kernen vindt u straks de Bibliotheek voor jeugd. Voor alle kinderen tussen 0 en 14 jaar. Deze voorziening wordt ook wel Biebclub genoemd. U vindt deze Biebclubs in bijvoorbeeld de basisschool of het dorpshuis. Voor deze formule is samenwerking met scholen en vrijwilligers noodzakelijk. Programma’s voor leesbevordering en mediawijsheid worden geïntegreerd in Biebclubs.

wijzigingen per 1 februari

Wognum

Wordt een Bibliotheek voor de Jeugd (0 tot 14 jaar)

Per 1-2-2014 nieuwe openingstijden:

  • Woensdag van 14.30 tot 16.00 uur
  • Vrijdag van 15.15 to 16.45 uur

* Tot en met juni is er nog een collectie voor volwassenen die geleidelijk wordt afgebouwd. Tot eind juni kunnen volwassenen er nog materialen lenen, inleveren en reserveren.

Reageren via facebook