17.8 C
Medemblik
31 mei 2020 12:03
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Bananensoep

Medemblikkers fietsend door Thailand - Bananensoep
Een heel gelukkig nieuwjaar voor iedereen vanuit Thailand!

Medemblikkers fietsend door Thailand – Bananensoep

Medemblik|Thailand – Vandaag is onze fietstocht begonnen en meteen goed want we hebben in totaal 77 kilometer gefietst. We zijn niet de enige fietsers, in ons hotel hebben we verschillende mensen gesproken die ook via de zelfde organisatie (AWOL) een fietsreis geboekt hadden. Eén stel fietste vandaag dezelfde route als wij.

De eerste 5 km hebben we door de stad gefietst, op zoek naar een fietsbroek voor Ron want gisteravond bleek dat hij die vergeten was! Maar helaas geen fietsbroek te vinden in Chiangmai, gelukkig passen mijn fietsbroeken Ron ook!

Het was prettig om de stad achter te laten. Het is leuk om er rond te lopen maar niet fijn om te fietsen. Onze route ging langs rijstvelden en bananenplantages en we volgden een tijdje een rivier. Een deel over rustige kleine weggetjes en andere stukken langs wat drukkere wegen. Af en toe kwamen we langs prachtige tempels.

Sommige dingen waren voor ons nog vertrouwd na onze vorige fietsreis door Thailand. Zoals bijvoorbeeld de “bushokjes”. Dit zijn een soort overdekte picknickplaatsen die langs de weg staan, ideaal om even te rusten en af te koelen. We hebben er ook vandaag weer dankbaar gebruik van gemaakt.

Toen we trek kregen hebben we een lokaal eettentje op gezocht. Het was nog even lastig om te vertellen dat we geen vlees of vis wilden. De dames daar spraken geen Engels en ons Thais is ook nog niet optimaal. We mochten in de pannen kijken en dan roerde de kokkin erin om te laten zien wat er in zat. Het leek alsof er steeds vlees of vis in zat en net toen we het op wilden geven tilde ze een deksel op en riep: ‘banana’. Dus dat werd het, een soort bananensoep met kokosmelk denken we. We hebben er in ieder geval lekker van gegeten en kregen er nog een fris glas water bij. Bij het afrekenen bleek dat we, omgerekend, voor € 0.20 pp getafeld hadden!!

De laatste 20 km waren nog even pittig. We moesten af en toe behoorlijk klimmen en de temperatuur liep langzamerhand op naar 40 graden. Maar onze inspanning werd beloond met een luxe resort gelegen in een mooie tuin met een heerlijk koud zwembad!

Morgen weer een update van Ineke en Ron van Breukelen over hun 3 maanden durende fietstocht door de Gouden Driehoek van Azië, mits er internet aanwezig is.

 

Reageren via facebook