Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Een heel gelukkig nieuwjaar voor iedereen vanuit Thailand!

Medemblikkers fietsend door Thailand - Een heel gelukkig nieuwjaar voor iedereen vanuit Thailand!

Medemblikkers fietsend door Thailand – Een heel gelukkig nieuwjaar voor iedereen vanuit Thailand!

Medemblik|Chiangmai – Vanuit Chiangmai (Thailand) willen wij iedereen het allerbeste wensen voor 2014. Wij hopen voor iedereen dat hun dromen maar uit mogen komen in dit nieuwe jaar. Ga er in ieder geval voor!

Oudejaarsavond vieren in Thailand is wel even anders dan in Nederland. Op de allereerste plaats is het zo’n 25 graden, dus je kunt gewoon de hele avond lekker buiten door brengen. We zijn naar het centrum gegaan waar live muziek is op een groot podium. Er is een hele grote markt waar het ontzettend druk en gezellig is. Op verschillende plekken kun je wensballonnen kopen en assisteren ze je bij het oplaten. Het is een prachtig gezicht al die mensen die bezig zijn om met elkaar de ballonnen op te laten. Je bent er wel even mee bezig, omdat de lucht in de ballon eerst goed op moet warmen voordat hij goed opstijgt en je hem los kunt laten.

Als je een ballon hebt gekocht, kun je er met een grote viltstift je wens(en) op schrijven. Daarna ga je naar een open plek waar iemand staat die hem voor je aan steekt en wat aanwijzingen geeft. Wij kozen er voor om hem op te laten op een plein bij een tempel. Oud en jong was daar samen bezig om ballonnen op te laten wat een prachtige sfeer gaf. Het is ook niet afgelopen zodra je je ballon hebt losgelaten. Mensen blijven vaak nog met hun handen in de lucht hun ballon nakijken totdat je hem niet meer kunt terugvinden tussen al die andere ballonnen.

Ik las dat er in Nederland ook steeds meer wensballonnen opgelaten worden. Er zullen natuurlijk ook wel nadelen aan zitten, maar wat mij betreft mogen de wensballonnen in de plaats komen van het vuurwerk. Wensballonnen laat je echt samen op en is daarmee een heel sociaal gebeuren, terwijl vuurwerk in mijn beleving een heel individueel gebeuren is.

Vandaag hebben we onze fietsen uitgepakt en klaar gemaakt voor de fietstocht waar we morgen mee gaan beginnen. Ze hebben de vliegreis gelukkig goed overleefd.

We beginnen morgen met een tocht van 73 kilometer met meteen al aardig wat klimmetjes. Maar aan het eind van de rit wacht ons een super de luxe hotel. Het is lang niet altijd afzien!

Medemblikkers fietsend door Thailand is het verhaal van Ineke en Ron van Breukelen die in 3 maanden tijd op de fiets door de Gouden Driehoek fietsen. Wij brengen vrijwel dagelijks een update van hun avonturen.

Reageren via facebook