18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 14:17
Medemblik Actueel.

Huisvuilcentrale Alkmaar blok aan het been West-Friese gemeenten

financieel debacle HVC
financieel debacle HVC

Huisvuilcentrale Alkmaar blok aan het been West-Friese gemeenten

West-Friesland – Meer en meer lijkt de Huisvuilcentrale in Alkmaar een financieël debacle te worden. Het CAW, de zeven Westfriese gemeenten Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Opmeer, Hoorn, Koggenland en Medemblik, bezit 358 van de in totaal 2914 aandelen.

Het CAW staat daarmee voor dat deel hoofdelijk garant (samen met de andere aandeelhouders), voor een leningbedrag van € 591.132.000. Het deel van CAW wordt binnen de zeven gemeenten verdeeld naar het aandeel inwoners. Ook de garantstellingsprovisie wordt verdeeld over de inwoneraantallen van de deelnemende CAW gemeenten.

Om de financiën bij de HVC weer in de juiste proporties te krijgen hebben de aandeelhouders diverse stappen ondernomen. Zo wordt er vooral ingezet op een strakkere bedrijfsvoering gericht op efficiency en effectiviteit.

Het is in de diverse gemeenten in West-Friesland een heet hangijzer aan het worden bij de politie partijen, zo vroeg de PvdA in de raad van Hoorn het college van Hoorn al om nadere uitleg over de zwakke financieële situatie bij het HVC.  Begin 2013 zag het college van Hoorn geen vrees voor een financieël debacle om aan het einde van het jaar ineens een beperkte financieël risico te zien.

Om het huishoudboekje weer in orde te krijgen is een verdere verhoging van de belastingen niet uitgesloten melden diverse gemeenten binnen West-Friesland de redactie.

 

Reageren via facebook