17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 07:53
Medemblik Actueel.

Voedselbank West-Friesland krijgt donatie van Vriendenclub Midwoud

vriendenclub midwoud

Voedselbank West-Friesland krijgt donatie van Vriendenclub Midwoud

Midwoud – Afgelopen 23 december heeft de vriendenclub uit Midwoud bestaande uit, Anneke, Cees, Dill, Henk, Jacqueline, Jan, Jan, Liesbeth, Marjan en Peter, de Voedselbank West-Friesland verrast met een cheque ter waarde van € 329, 20. Dit was nog niet alles, ook had de vriendenclub 4 pallets vol met goederen bijelkaar verzameld die ook richting de voedselbank in Hoorn werden gebracht.

Marjan verteld dat zij helemaal niet wisten wat ze konden verwachten, maar dat het de club heel goed heeft gedaan dat er zoveel mensen met dozen en tassen met spullen kwamen. Zelfs uit Hauwert kwamen de mensen spullen brengen nadat er op de school reclame was gemaakt voor de actie. 

De vriendenclub verzorgde een levende kerststal in Hauwert en klokslag 15:00 uur kwamen er drie wijzen uit het oosten Jozef, Maria en het dindje jezus aangewandeld. Toen iedereen in de kerk was begon Muziekschool De Vuurvogel met hun optreden. 26 kinderen gaven een sfeervol concert met allerlei verschillende instrumenten. Vervolgens gaf Trekzakvereniging West-Friesland buiten een optreden.

Het publiek stroomde naar buiten en O.K.K. bouwde de bühne op voor hun kerstconcert. De fanfarevereniging begon om 16.00 uur te spelen en zorgde dat het publiek weer naar binnen kwam. De kerstliederen waren om mee te zingen en te swingen. Drummer Jacco nam ook deel aan het concert en dat terwijl hij net twee dagen ervoor vader was geworden.

De leden van de vriendenclub bedanken iedereen die geholpen heeft aan de middag en de voedselbankactie. De vrienden bakken vandaag, 31 december,  oliebollen in De Minnewei in Midwoud om aan de ouderen in de verzorgingshuizen uit te delen.

Reageren via facebook