Update 3 – Man komt te overlijden na ontploffing zwaar vuurwerk

Man komt te overlijden na ontploffing zwaar vuurwerk

Medemblik – Een nog onbekende man is dinsdagavond in Medemblik overleden nadat er zwaar vuurwerk in zijn gezicht was ontploft. Dat heeft de politie zojuist bevestigd. Het zou gaan om een vuurwerkbom die op het erf van de man is ontploft. De brandweer heeft de straat afgesloten voor omstanders, de buren en bewoners van de straat proberen elkaar te steunen.. 

 Update 1 – Rond 18:22 uur kwam er een melding binnen bij 112 dat er een gewonde was gevallen bij een vuuwerkincident. Op het moment dat de hulpverlending per plaatse kwam bleek de man al te zijn overleden.

Update 2 – De buren van de overleden man zijn diep geschokt door het ongeval, 1 buurvrouw vertelde aan RTVNH, “Ik weet dat hij drie kinderen had. Ook was hij heel sportief: hij fitnesste heel graag.” De buurvrouw, die liever anoniem wil blijven, noemt het “een groot drama voor de straat.”   Een andere buurvrouw vertelt dat de man vaak weg was vanwege werk. “Ik zag hem af en toe, maar hij liep niet de vloer plat bij me.”

Update 3 – Burgemeester Frank Streng was kort na het noodlottig ongeval ter plaatse, ,, Een verschrikkelijk ongeval met fatale afloop” vertelde de burgemeester. Buren van de man hebben de kinderen opgevangen.  De aankomende dagen gaat worden gekeken hoe de gemeente voor ondersteuning kan zorgen voor het gezin van de man. Voor zover nu bekend is zou het gaan om een pijpbom die te vroeg is afgegaan en de man vol in het gezicht heeft geraakt.

Wij van de redactie zijn met onze gedachten bij de familie van de man.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.