Schaatsers reageren geschokt op dood Huisman

Schaatsers reageren geschokt op dood Huisman

 

Schaatsers reageren geschokt op dood Huisman

Andijk – Het overlijden van Sjoerd Huisman (27) laat de Nederlandse topschaatsers niet onberoerd. Nadat het nieuws bij het olympisch kwalificatietoernooi bekend was gemaakt, heerste er grote verslagenheid in Thialf.

“Alles is te relativeren als je van het ijs afstapt en hoort dat Sjoerd Huisman is overleden. Dan zijn andere dingen belangrijk”, liet Sven Kramer weten. “Ik ben er nu even niet met mijn hoofd bij. Dit komt hard aan.”

Ook Thijsje Oenema ziet de futiliteit van het toernooi in. “Het nieuws van Sjoerd Huisman zet alles weer in perspectief”, twittert zij. “Het leven kan veel te kort zijn. Probeer te genieten van elke dag.”

Douwe de Vries noemde het overlijden van Huisman op Twitter een drama. “Sjoerd wat gaan we jou verschrikkelijk veel missen.”

Kjeld Nuis die eerder nog baalde omdat hij niet naar Sotsji mag, toont zich op Twitter ook aangeslagen. “Wat een nieuws, Sjoerd Huisman. Sterkte aan alle nabestaanden.”

Ook Marije Joling condoleert de familie van Huisman met het ‘enorme verlies’. “Vreselijk, geen woorden voor”, besluit zij haar bericht op Twitter.

Hartstilstand
Marathonschaatser en inline-skater Sjoerd Huisman is op 27-jarige leeftijd overleden. De Nederlands kampioen op natuurijs van 2009 heeft een hartstilstand gehad.

[youtube https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4QSLdFX8zL8]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.