Medemblik Actueel.

Fietsende Medemblikkers in Thailand.

Fietsende Medemblikkers in Thailand.

Medemblik|Thailand – Vanaf vandaag gaan wij met grote regelmaat updates plaatsen op Medemblik Actueel van Ron en Ineke van Breukelen uit Medemblik. Ron en Ineke gaan op de fiets dwars door Thailand fietsen.

Vandaag vertrekken zij richting Thailand. Ze vliegen naar Chiang Mai om daar Oud en Nieuw te vieren en even te acclimatiseren. Op 2 januari stappen ze op de fiets en rijden ze richting ‘de gouden driehoek’. Ze hebben er 3 maanden voor uit getrokken en willen via Laos en Cambodja naar Vietnam fietsen. Op 26 maart 2014 moeten ze daar het vliegtuig halen.

Hieronder lezen jullie het persoonlijke verhaal van Ron over de fietstocht die zij gaan maken en van de voorbereidingen. Ron en Ineke zijn ook te volgen via een speciale website die zij hebben gemaakt.

Mensen begrijpen vaak niet hoe je dat nou doet, zo’n lange fietsreis. We krijgen echt de leukste vragen, zoals:

  • Nemen jullie je fietsen eigenlijk mee in het vliegtuig?
  • Wat doen jullie als het regent?
  • Nemen jullie je eigen kussens mee?
  • Waar is jullie bagage?
  • Hebben jullie je koffers al gepakt?
  • Hebben jullie geen last van zadelpijn?

We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar de fietsen gaan inderdaad mee in het vliegtuig. Dat is soms nog wel een gedoe. Je moet ze zo klein mogelijk maken en goed inpakken. Maar als je ze te goed in pakt, loop je het risico dat je ze weer uit moet pakken omdat ze willen zien wat je mee neemt. We zijn altijd blij als het inchecken achter de rug is en de bagage is ingeleverd.

In tegenstelling tot onze vorige reis (door Groot Brittanië in 2012) hebben we nu geen regenkleding mee. Toen hebben we het bijna elke dag gedragen, maar op deze reis verwachten we geen regen en als het toch regent, dan is het zo warm dat je nog steeds geen regenpak aan wilt. Een heerlijk vooruitzicht!

We hebben elk 2 fietstassen en een stuurtas en daar moet alles in, inclusief helm, fototoestel, laptop, opladers, klamboe etc. We beginnen dan ook altijd pas een paar uurtjes van te voren in te pakken, want je kunt toch bijna niets meenemen.

Inmiddels is dat voor elkaar. Ons huis wordt tijdelijk bewoond door Rosalie en Leroy, dus dat maakt het weggaan het stuk eenvoudiger. Bert brengt ons straks naar Schiphol. Onze fietsen en fietstassen kunnen zo in zijn camper en dan gaat de reis beginnen. We vliegen met Korean Air eerst naar Seoul (Korea) om vervolgens een stukje terug te vliegen naar Chiang Mai (Thailand).

De geplande route gaat grotendeels langs de Mekong rivier en is ongeveer 3.300 km lang. In de praktijk komen daar nog aardig wat kilometers bij, omdat we uiteraard onderweg allerlei uitstapjes maken om dingen te gaan bekijken. Maar in 3 maanden moet het in ieder geval goed te doen zijn.

Volgende update…. dat ligt aan Ron.. wij zullen als pitbulls voor de mailbox gaan liggen te wachten.

Reageren via facebook