14.8 C
Medemblik
23 september 2020 08:28
Medemblik Actueel.

Openbaar Ministerie wil 75% hogere straffen voor wangedrag tijdens de jaarwisseling

Openbaar Ministerie wil 75% hogere straffen voor wangedrag tijdens de jaarwisseling

Medemblik – Wie de beest uithangt tijdens oud en nieuw, kan wat het openbaar ministerie betreft een fikse douw krijgen. De eisen in zaken over misdrijven gepleegd tijdens de jaarwisseling liggen 75 procent hoger dan anders.

Nog hogere geldboetes, taak- en gevangenisstraffen wil het OM voor lieden die zich (verbaal) agressief of gewelddadig gedragen jegens politie, ambulancepersoneel en brandweer.  De strafmaat wordt in de eis verhoogd met 200 procent.

,,Juist zij, die zorgen voor de veiligheid van een ieder tijdens dezen dagen, moeten ongehinderd hun werk kunnen doen. Mensen die hen belagen, worden in beginsel voor de rechter gebracht, en kunnen erop rekenen dat het OM een gevangenisstraf zal eisen. Ook kan huisarrest voor de volgende jaarwisseling opgelegd worden”, aldus een woordvoerder.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?