De Omring ontvangt Jenneke van Veen-prijs 2013

De Omring ontvangt Jenneke van Veen-prijs 2013

De Omring ontvangt Jenneke van Veen-prijs 2013

Medemblik – Woensdag 18 december ontving zorgorganisatie Omring tijdens een feestelijke uitreiking in Schouwburg Het Park (Hoorn) uit handen van Jenneke van Veen, de gelijknamige zorgverbeterprijs 2013. Het project ‘Mis ze niet!’ van Omring op Texel rond het vroegtijdig signaleren van een delier door verzorgenden is gekozen als beste kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg.

Delier

Een delier is een acute, tijdelijke verwardheidstoestand. Vroegsignalering maakt snel ingrijpen mogelijk, waardoor erger wordt voorkomen. Signalen van verzorgenden zijn daarbij onmisbaar. Initiatiefnemer Jolanda van Tunen (thuiszorg Texel) nam de prijs namens Omring in ontvangst van Jenneke van Veen (zie foto).

‘Tijdens mijn werk zag ik wel eens dat het delier werd gemist. Om dit te voorkomen heb ik enkele praktische materialen ontwikkeld. De poster, het protocol, de cliëntenflyer en de sticker kan de hulpverlener alert maken op het delier. Ik ben ervan overtuigd dat dit helpt bij de vroegsignalering. Nu ik deze prijs heb gewonnen en het materiaal landelijk bekend wordt gemaakt, ben ik daar heel erg blij om. Ik hoop dat er heel veel mensen mee gebaat zijn!’, aldus Jolanda.

Materialen (signaleren delier) bestellen?

U kunt via www.omring.nl enkele materialen downloaden. Wilt u alle materialen bestellen, dan kan dat door een mail te sturen Erica van de Peppel via evandepeppel@omring.nl . Het pakketje met de onder andere de poster en de delierstickers kost 15 euro.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.