Medemblik Actueel.

Algemeen

De Bonte Piet redder in nood voor vogels Venhuizen

Geldkraan dicht Bonte Piet dicht

De Bonte Piet redder in nood voor vogels Venhuizen

Oostwoud|Ingezonden bericht – Op 25 december 2013 (1ste kerstdag) is er een grote brand geweest bij het Bowling en Partycentrum in Venhuizen. Een enorm drama voor de eigenaren. Helaas waren hier ook dieren bij betrokken. In de vijver naast het complex zwommen 3 zwarte zwanen en 23 sier-eenden. Voor het woonhuis zaten nog eens 3 zwarte zwanen in de sloot. Het water van de vijver en de sloot was ernstig verontreinigd door het bluswater. Gelukkig heeft de Brandweer er bijtijds voor gezorgd dat de Dierenambulance ingeschakeld werd. De dieren zaten in de rook en het vieze water. 

De dierenambulance heeft vervolgens contact opgenomen met Vogel en Dierenopvang De Bonte Piet of de vogels daar terecht konden. Uiteraard was dat geen probleem.
Vrijwilligers van De Bonte Piet en de Dierenambulance hebben de vogels met veel moeite uit het water gekregen. De dierenambulance met bijna 30 vogels aan boord is direct naar De Bonte Piet gereden. Daar zijn de vogels in schoon water gezet en tot rust gekomen.

Zoals vele mensen weten is het bestuur van De Bonte Piet al geruime tijd bezig om een subsidie/bijdrage van de diverse gemeenten te krijgen voor de opvang en verzorging van wilde inheemse diersoorten die gewond, ziek of verzwakt zijn. De opvang en de verzorging van deze dieren kost veel geld.  Helaas is de gemeente Drechterland (waaronder Venhuizen valt) niet bereid geweest om een bijdrage te leveren. Keer op keer werd het verzoek afgewezen.

Desondanks vangen wij nog steeds vele dieren op uit o.a. deze gemeente. Ook in dit geval staat De Bonte Piet weer paraat als het nodig is. Ook op 1e kerstdag! Hieruit blijkt maar weer dat een goede vogel en dierenopvang pure noodzaak is. Wij hopen dan ook dat de verantwoordelijke wethouders weer opnieuw met ons in gesprek willen om dit onderwerp nogmaals onder de aandacht te brengen. Met de vogels gaat het naar omstandigheden goed. Hoelang de dieren bij De Bonte Piet blijven is op dit moment nog onduidelijk.

Reageren via facebook