Meer duidelijkheid over de stremming Hoogesteeg en Kwikkelsebrug Medemblik

kwikkelsebrug

Meer duidelijkheid over de stremming Hoogesteeg en Kwikkelsebrug Medemblik

Medemblik – Op 15 januari 2014 start de gemeente Medemblik met de renovatie van de Kwikkelsebrug te Medemblik. De aannemer is Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw. Gelijktijdig wordt er gestart met de reconstructie van de Hoogesteeg. De aannemer is Oosterhof Holman Infra. Door de gelijktijdige aanpak probeert de gemeente Medemblik de overlast te beperken tot 1 periode in het winterseizoen. De winterperiode is voor de werkzaamheden ongunstig en onzeker.

Het uitgangspunt is dat het werk op 1 april 2014 is afgerond. De brug wordt volledig afgevoerd en aan de betonconstructie worden allerlei werkzaamheden uitgevoerd. Er is dus geen enkel verkeer meer mogelijk. Ook geen voetgangers en fietsers. De gemeente heeft overwogen om een noodvoorziening te maken. In verband met de veiligheid is besloten om geen noodvoorziening te plaatsen.

De afsluiting wordt duidelijk gemaakt door omleidingborden. Voor de Medemblikkers zal het even wennen zijn, maar de gewijzigde route naar het centrum zal snel bekend zijn. De Gemeente Medemblik u graag persoonlijk inlichten en in de gelegenheid stellen om de opmerkingen persoonlijk met ons te bespreken. Dit willen wij doen op 7 januari 2014 van 18:00 tot 19:00 in de Kwikkel aan de Hoogesteeg. Aansluitend worden de bewoners geïnformeerd