3.8 C
Medemblik
29 november 2020 04:56
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 23 december – zeer zacht maar ook zeer onstuimig

Weerbericht Medemblik 23 december - zeer zacht maar ook zeer onstuimig

Weerbericht Medemblik 23 december – zeer zacht maar ook zeer onstuimig

Medemblik – De komende dagen is het eerder herfst dan winter. Vooral vandaag en morgen is het onstuimig met veel wind en vooral op dinsdag veel regen. De Kerstdagen lijken een stuk rustiger te verlopen met af en toe een zonnetje, maar we stevenen af op een groene Kerst.

Vandaag begint met enkele opklaringen en mogelijk zien we zelfs nog even de zon. Maar al snel komt er vanuit het westen bewolking onze kant op. De nu nog matige wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en neemt toe tot krachtig 5 á 6Bft. De temperatuur loopt op naar zo’n 10 graden. Vannacht koelt het af naar 8 graden mede dankzij de dichte bewolking.  Vanavond neemt de wind snel toe tot zeer krachtig 7Bft en vannacht komt er een heuze zuidwesterstorm te staan 8Bft met rukwinden tot 100km/pu.

Dinsdag wordt een drijfnatte dag, er gaat mogelijk meer dan 20mm neerslag vallen in onze regio. Ook staat er nog steeds een stormachtige wind 8 Bft en zijn rukwinden tot 85km/pu ook niet uitgesloten. De temperatuur loopt op naar 11 misschien wel 12 graden. In de loop van de middag zwakt de wind af naar matig 3 á 4Bft. 

Eerste kerstdag klaart het op en komt zelfs de zon regelmatig te voorschijn en blijft het zelfs droog. De temperatuur loopt op naar 8 á 9 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden. 

Tweede kerstdag wordt een vrij mooie dag, veel zon, weinig wind en droog met een temperatuur oplopend tot 7 á 8 graden zal het op de stranden en woonboulevards weer een drukte van jewelste worden.  De rest van de week neemt de onstuimigheid weer toe met regen, veel wind en temperaturen oplopend tot 8 á 9 graden. Vooral vrijdag wordt weer een dag met veel regen en wind. 

Reageren via facebook