18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:50
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier sluit het jaar in stijl af

Altijd weer verassingen bij schaakvereniging de Pionier

Schaakvereniging de Pionier sluit het jaar in stijl af

Midwoud – Al deze feestdagen gooien ons programma geheel door de war, de meerderheid van de leden vond 5 december een prima dag om te schaken, desnoods op rijm, maar de huisgenoten van de leden hadden een andere opvatting, zodat er niet geschaakt werd.

De 12e december werd uiteindelijk onze 1e Snelschaakavond en de uitslag zal voor de insider geen verrassingen geven. 1. is Lukas Boots met 13, 2. Gerco Stapel met 12½, 3. Arnold Velthuis met 8 en dan kom de middenmoot met op 4. Theo Laan, 5. Bas Hoepelman, 6. Kees Ooms en Victor Groeneveld en op 7. Jouke van Groningen.

De avond van de 19e was een avond van verhindering, onverwacht toch komen en uiteindelijk waren er na wat bellen en mailen toch weer 10 man met voorspelbare uitslagen, de enigen die zich daar niet aan hielden waren Sake Sijtsma – Daniël Tensen die het punt samen deelden.

Ook de 26e was voor een aantal toch een mooie schaakavond, maar gelet op huiselijke onmin werd schoorvoetend besloten om maar niet te schaken. Wat ook meespeelde is dat de Post die avond voor ons geen plek had in de herberg, maar die smoes hebben we al eens meer gehoord.

Gelukkig is 2 januari 2014 een gewone avond en zijn we voorlopig af van allerlei conventies. Onze website wordt trouw bijgewerkt door onze Nina, maar kijkt u zelf maar op www.depionier.eu dat spreekt boekdelen.

De meeste lezers krijgen dit pas in 2014 onder ogen, zodat we de kerstwensen kunnen vergeten, maar u wel een mooi 2014 wensen en dat u alle partijen mag winnen en of dat nu uw werkgever, pensioenfonds of uw partner is, maakt ons niet uit. Groots en meeslepend gaan we het nieuwe jaar in.

Reageren via facebook