11.2 C
Medemblik
28 mei 2020 02:47
Medemblik Actueel.

Rotarecycling wederom groot succes voor Rotary medemblik

Rotarecycling wederom groot succes voor Rotary medemblik

Rotarecycling wederom groot succes voor Rotary medemblik

Medemblik – De afgelopen maanden zijn de Rotarians bezig geweest om oude ICT apparatuur in te zamelen voor Rotarecycling. Tot en met gister stonden er 14 grote kisten vol met spullen om gesorteerd te worden zodat alles naar het specialistische verwerkingsbedrijf kan worden gestuurd (3 ter wereld waarvan 1 in Alkmaar).

Alle snoeren moesten er worden afgeknipt, batterijen werden apart gehouden, printers, toetsenborden, computers , adapters en restmateriaal moesten worden gescheiden.  De harde schijven werden verwijderd en onleesbaar gemaakt door er een gat in te boren, dit is te zien op foto’s en in de filmpjes.

Opbrengst

De verwachte opbrengst van deze ochtend is rond de € 2.000,-.  Dit bedrag wordt geheel aan goede doelen besteed, dat geeft ons een goed gevoel en daar boven op komt dat dit bijzonder goed is voor het milieu. Anders zou dit ICT afval waarschijnlijk via vrachtschepen in Afrika zijn beland waar kinderen op de afvalbergen spelen.

Heeft u ICT apparatuur, mogen we dat bij u ophalen? Stuur aub een mail naar rr@rotarymedemblik.nl dan maken wij een afspraak om het bij u op te halen.

Reageren via facebook