Groen licht voor oprichting Werkorganisatie Westfriesland

Groen licht voor oprichting Werkorganisatie Westfriesland

Medemblik – De Westfriese colleges van B en W hebben unaniem groen licht gegeven voor de oprichting van de Werkorganisatie Westfriesland. Samen met leer-werkbedrijf Op/maat werkten zij een bedrijfsplan uit voor de nieuwe organisatie. Met de Werkorganisatie verbeteren de gemeenten de dienstverlening aan de werkgevers en werkzoekenden en voeren zij de nieuwe Participatiewet samen uit.

De nieuwe Participatiewet betekent dat gemeenten meer moeten doen met minder geld. ‘Samen kunnen we beter, efficiënter en goedkoper werken,’ vertelt wethouder Aart Ruppert (gemeente Hoorn) namens de Westfriese gemeenten.

Dienstverlening op maat
De talenten van mensen en de wensen van de werkgever komen centraal te staan. ‘Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen,’ aldus Ruppert. ‘We helpen waar nodig, vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ons doel is vooral om passend werk te vinden voor mensen. Regulier waar dat kan, en beschut waar het moet.’

Herkenbare organisatie
Werkgevers werken straks met één herkenbare organisatie samen om zoveel mogelijk Westfriese werkzoekenden aan het werk te helpen. Dat werkt veel beter dan samenwerken met zeven verschillende gemeenten én Op/maat, Werkzoekenden hebben in Westfriesland vanaf 1 januari 2015  alleen nog te maken met óf het UWV óf de Werkorganisatie, dat is voor ook hen veel duidelijker.

Verdere besluitvorming
Het streven is dat de Werkorganisatie West-Friesland op 1 januari 2015 van start gaat. Nu de Westfriese colleges akkoord zijn met het bedrijfsplan, moeten de gemeenteraden nog groen licht geven voor de oprichting van de Werkorganisatie. Deze besluitvorming vindt in januari en februari 2014 plaats.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.