Medemblik Actueel.

Theater

Scrooge viert lustrum in Westfriesmuseum Hoorn

Scrooge viert lustrum in Westfriesmuseum Hoorn

Scrooge viert lustrum in Westfriesmuseum Hoorn

Hoorn – Het is inmiddels een traditie. Scrooge in het Westfries Museum. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voeren Frederik de Groot en Saskia van der Hall rond de kerstdagen hun bewerking van het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens op. Tien voorstellingen in acht dagen.

Ook dit jaar kruipt acteur en regisseur Frederik de Groot weer in de huid van de grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge, hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. De Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal waarin hij zelf alle rollen voor zijn rekening neemt, ondersteund door Saskia van der Hall, die met haar prachtige fluitspel een dimensie toevoegt aan het stuk.

Scrooge wordt gespeeld in de prachtige schutterijzaal van het Westfries Museum, waar slechts 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling zijn sfeerrijke en intieme karakter.

De voorstelling duurt 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree bedraagt € 12,50. Daarvoor krijgt u tevens toegang tot de rest van het sfeervol aangeklede museum, waar maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen te zien zijn.

Klik hier voor de speeldata en om te reserveren.

Reageren via facebook