College Medemblik wil consultatiebureaus Midwoud en Wognum samenvoegen

Rommelmarkt in de Bloesem Wognum

College Medemblik wil consultatiebureaus Midwoud en Wognum samenvoegen

Wognum – Het college stelt haar raad voor om de consultatiebureaus Midwoud en Wognum samen te laten gaan in een nieuwe vestiging in de huidige ruimte van de bibliotheek in MFA De Bloesem.  

De ruimte in De Bloesem is nu nog in gebruik door de bibliotheek. Door de bezuinigingen is de huidige locatie te groot. De huidige ruimte kan in tweeen worden gesplitst waarbij het consultatiebureau het ene deel in gebruik kan nemen en het andere deel beschikbaar blijft voor de bibliotheek. De verdeling is op korte termijn te realiseren waardoor de frictiekosten voor de bibliotheek aanzienlijk lager uitvallen.

Voordelen
De huurkosten voor het consultatiebureau in Wognum worden € 20.000,– lager. De huidige jaarlijkse huurkosten bedragen € 45.000,–. De huurkosten voor de locatie in de Bloesem zullen ongeveer € 25.000,– bedragen. Naast de besparing van € 20.000 en verlaging van de frictiekosten levert de verhuizing meer voordelen op.

Wethouder Kuipers ‘in De Bloesem wordt een consultatiebureau gerealiseerd met volledige faciliteiten die aan alle wettelijke eisen voldoet en zo ingericht dat het in de toekomst een eventuele toename van ouders en kinderen uit andere kernen aankan. En door de vorm en omvang van de nieuwe ruimte is het consultatiebureau ook geschikt voor activiteiten van het CJG. Bijvoorbeeld koffieochtenden voor jonge moeders of themabijeenkomsten over opvoedingsvraagstukken’.

Locatie Midwoud
De huidige locatie in Midwoud kent een inefficient gebruik door een afnemend kindaantal en ongunstige huurvoorwaarden. De huur verdubbelt per 1 januari 2014 naar € 10.000 per jaar voor één dagdeel in de week.

Afstand
De ouders en kinderen die nu gebruik maken van de locatie in Midwoud kunnen naar de nieuwe locatie in Wognum. Dit betekent een maximale reisafstand van zeven kilometer. Met het openbaar vervoer bedraagt de reistijd ongeveer 40 minuten en met de auto
10 minuten. Ook kunnen de ouders naar het consultatiebureau in Medemblik.  

Planning
De leden van de commissie Samenleving bespreken het voorstel op 9 januari(orienterend) en 16 januari (meningsvormend). De raad neemt een definitief besluit op
31 januari.   

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.