Kwikkelsebrug 3 maanden gesloten

gesloten

Medemblik – Vanwege groot onderhoud aan de Kwikkelse brug is deze vanaf de 2e week januari tot medio maart voor al het verkeer gesloten. De brug wordt geheel gerenoveerd. Ook zal de Hoogesteeg worden aangepakt. Nieuwe bestrating, meubulair en er wordt een éénrichtingsverkeers situatie gecreëerd voor vrachtverkeer.

Wat gaat er allemaal veranderen.

  1. Er komt voor vrachtwagens een éénrichtingsverkeersbeleid. Deze worden met borden ruim van te voren erop gewezen dat de verkeerssituatie is veranderd. De MEVO is tegenstander van deze maatregel omdat zij grote problemen zien in oa. het handhavingsbeleid, het verminderde verkeersveiligheid op de Nieuwstraat, het ontstaan van ‘zoekverkeer’ in de binnenstad van Medemblik, kerende vrachtwagens in de stad en kans dat vrachtwagens nu de Meerlaan als route gaan nemen als zij vanaf de Almereweg Medemblik komen binnenrijden.
  2. Het verkeer op de Hoogesteeg en Oostersingel krijgen voorrang op het verkeer komende vanaf de Westersingel
  3. Bij eetcafé De kwikkel komen 8 fietsbeugels ( 16 fietsen )
  4. Verbetering van de bestrating.

Het gaat een klus worden waarbij de bewoners van de Hoogesteeg een lange adem moeten hebben, daar er heel veel werk verzet gaat worden. Ook de Kwikkelsebrug wordt niet ongemoeid gelaten en krijgt een grote beurt.

Bij binnenkomst in Medemblik zullen op diverse plaatsen borden worden geplaatst waarop het vrachtverkeer duidelijk wordt gemaakt dat de situatie is aangepast en zij een nieuwe route moeten volgen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.