Hoogheemraadschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Hoogheemraadschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Hoogheemraadschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Medemblik – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is het waterschap van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Zij zorgen voor veilige dijken, droge voeten en schoon afvalwater. Een hele klus. We wonen hier soms meters beneden de zeespiegel en dat wordt alleen maar meer, want onze bodem daalt en het klimaat verandert. Graag wil het HHnk dit werk ook bij jongeren onder de aandacht brengen. Daarvoor zoekt het HHnk een jeugdbestuurder.

Wat doet een jeugdbestuurder?

Als jeugdbestuurder denk je mee met het waterschap en ga je op pad. Je kunt mee op excursie naar een gemaal of waterzuivering, praten met een dijkgraaf, een vergadering van het algemeen bestuur bijwonen en je ideeën aan de collega’s van het hoogheemraadschap vertellen in het personeelsblad. Ook sta je wel eens in krant, bijvoorbeeld als je een dijkversterking oplevert of het startschot geeft voor een nieuwe project. Naast dit soort bezoeken maak je kennis met de collega’s en het bestuur van het waterschap.

Jeugdwaterschapsbestuur

De jeugdbestuurder is ook buiten Noord-Holland actief in het landelijke jeugdbestuur. Zie www.jeugdwaterschap.nl. Samen met anderen denk je mee hoe jongeren te interesseren voor water en breng je bezoeken aan leuke waterprojecten. Volgend jaar staat er een ontmoeting met Staats-secretaris Sander Dekker van Onderwijs op het programma en maak je samen met het jeugdwaterschapsbestuur een vaartocht met een statenjacht!

Wat verwachten zij van jou?

We zoeken iemand tussen de 14 en 17 jaar oud die het leuk vindt om mee te denken over hoe we waterthema’s onder de aandacht van jongeren kunnen brengen. Deze ideeën kun je inbrengen in het jeugdwaterschapsbestuur, dat vijf keer per jaar bij elkaar komt op verschillende locaties in Nederland. Met deze ideeën gaan de waterschappen ook daadwerkelijk aan de slag. Daarnaast ga je met je eigen waterschap aan de slag om jongeren enthousiast te krijgen voor water. Bijvoorbeeld via social media of gastlessen. Je praat en denkt dus mee over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst!

Tijdsbesteding en financiële vergoeding

  • Landelijke bijeenkomsten: 5 dagen
  • Regionale inzet: 5-10 dagen. Je begint met een introductieprogramma en daarnaast ben je soms bij een vergadering of een opening van een project. Je reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een financiële vergoeding van 250 euro per jaar.

Meld je aan!

Vind jij het leuk om het waterbewustzijn bij je leeftijdsgenoten te vergroten en ben je enthousiast? Download dan snel het aanmeldformulier en wie weet volg jij Jaffar op als jeugdwaterschapsbestuurder!

De sluitingsdatum is 13 januari.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.