Provincie pompt geld in Noord-Hollandse economie

Provincie pompt geld in Noord-Hollandse economie

Noord-Holland – De coalitiepartijen en Groen Links hebben tijdens de begrotingsbehandeling een amendement ingediend waarmee 10,4 miljoen euro is vrijgemaakt om op korte termijn een impuls gegeven aan de economie en werkgelegenheid.

Het geld wordt in een fonds gestopt dat concrete lokale en regionale projecten te ondersteunen. Deze projecten moeten gaan om het bouwen van of aanleggen van concrete objecten of infrastructuur en moeten snel uitgevoerd kunnen worden. De projecten moeten in de laatste ‘planfase’ zitten. De provincie kan het financiële duwtje geven dat nodig is om het project daadwerkelijk door te laten gaan.  

Het geld was in de begroting gereserveerd voor besteding op een later moment. Het CDA vindt dat echter niet opportuun in deze tijd. Fractievoorzitter Ronald Ootjers: “De economie verkeerd nu in zwaar weer wat tot gevolg heeft dat er helaas veel mensen zijn die zonder werk zitten, met name in de bouw. Hoe eerder deze mensen weer aan het werk geholpen kunnen worden, hoe beter.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.