Pastor J.G. Suidgeest geridderd voor 50 jaar priesterambt

Wervershoof – Vandaag werd  10.00 uur uit dankbaarheid een eucharistieviering gehouden om het 5o-jarig jubileum van Pastor Suidgeest te vieren. Pastor Suidgeest is sinds 1979 werkzaam in de parochies van Wervershoof en Andijk.

De pastor is sindsdien een niet weg te denken persoonlijkheid in ons dorp, in Andijk, Onderdijk en Zwaagdijk. Hij staat dag en nacht klaar om zijn priesterschap en pastorale zorg met veel toewijding uit te oefenen. Hij werkt tot 1993 samen met pastor Janssen, die in dat jaar met emeritaat gaat. Suidgeest doet de pastorale zorg daarna samen met Maria Voss, pastoraal medewerkster. Zij stopt in 2008 vanwege gezondheidsredenen.

De laatste vijf jaar staat de pastor er alleen voor. Hij vertelt: “Ik ben al die jaren in Wervershoof gebleven. Ik kon en wilde niet naar elders gaan, toen pastor Janssen stopte. Ik wilde eerst de, naar later bleek, prachtige samenwerking met Maria Voss op gang brengen.

Ik voelde me bovendien prima thuis in Wervershoof en op de achtergrond speelde al het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd. Ik had geen behoefte meer aan een andere, een grotere uitdaging. Ik voelde me zeer thuis in het basispastoraat. Dat doe ik nog steeds. Overigens sta ik er niet alleen voor. Ik krijg heel veel hulp uit de samenleving. Dat is een geruststellende gedachte. Wanneer er iets is, is er altijd ondersteuning. Er zijn veel vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden en voorgangers voor de avondwake. Velen werken daarin zelfstandig en pakken zaken buiten mij goed op.”

Aan het einde van de eucharistieviering nam de burgemeester van Medemblik Frank Streng het woord om de duidelijk zichtbaar overrompelde pastor de een koninklijke onderscheiding op te spelden. .

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.