Wijngaard Saalhof mag niet uitbreiden

Wereldwijde wijnproductie laag

Wijngaard Saalhof mag niet uitbreiden

Medemblik – Op 28 februari van dit jaar besloot de gemeenteraad dat Wijngaard Saalhof in Wognum geen reguliere horecavergunning en plaats voor 8 campers krijgt. De stemming was toen zeer verdeeld omdat een groot deel wel de 8 camperplaatsen wilde toestaan maar niet de reguliere horecavergunning wilde verleden.

Tijdens de soms emotievolle vergadering van gisteravond in het gemeentehuis van Medemblik waarbij vooral D66 het van vele kanten te verduren kreeg omdat zij niet van hun nee-stem wilde afstappen ook niet na een zeer duidelijke uitleg door vvd-fractielid Jan de Vries dat nu ja zeggen geen probleem is omdat er nu hele andere feiten spelen dan begin dit jaar.  Maar D66 voorman Hans Tigges liet zich niet ompraten en bleef tegenstander van een reguliere horecavergunning.

Tijdens het stemmen was er nog even een hilarisch momentje toen Anneke van der Geest van Progressief Werverhoof 2010 verkeerd stemde, zij wilde tegenstemmen maar stemde per ongeluk voor 1 van de 2 amendementen. Gelukkig voor haar had het geen gevolgen, beide amendementen werden verworpen waardoor Wijngaard Saalhof niet kan en mag uitbreiden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.