DSB The Movie – van groot tot niets

dsbbank

 

DSB The Movie – van groot tot niets

Medemblik – De curatoren van DSB Bank willen een film maken. Dat blijkt uit een interne memo aan het personeel, die in handen is van RTL Z. Bij sommige medewerkers leidt dit tot gefronste wenkbrauwen.

Er zijn al boeken, en er was ook al een film. Maar de curatoren van DSB Bank willen nu ook hun eigen verhaal vertellen.

In een memo aan het personeel schrijft boedeldirecteur Joop Poelwijk dat de faillissementsverslagen van de curatoren geen recht doen aan de ‘geweldige prestatie’ die het personeel van DSB Bank levert. Zo’n 140 personeelsleden zijn in Wognum vier jaar na het faillissement van DSB Bank nog altijd bezig met de afwikkeling ervan, en dat gaat nog wel ‘een poosje’ duren, aldus Poelwijk.

De boedeldirecteur schrijft het plan te hebben opgevat om een korte film te laten maken. De bedoeling van de film is dat er een portret komt van een bedrijf dat ‘in een unieke situatie waar unieke prestaties worden geleverd door unieke mensen’. Wie die film gaat uitzenden, weet Poelwijk nog niet.

Hoe duur de film wordt, willen de curatoren desgevraagd ook niet zeggen. De kosten komen ten laste van de boedel. Intern heeft het plan tot gefronste wenkbrauwen geleid. Een klokkenluider denkt dat de film ook bedoeld is om het geschonden imago van de curatoren op te poetsen: de afwikkeling blijkt namelijk een goudmijn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.