Politie vraagt medewerking publiek opsporing illegaal vuurwerk Medemblik

vuurwerk overlast

Politie vraagt medewerking publiek opsporing illegaal vuurwerk Medemblik

Medemblik – De redactie van Medemblik Actueel heeft gisteren een goed gesprek gehad met Jolanda Roza de wijkagente voor de kern Medemblik. Zij maakte ons duidelijk dat zij en haar collega’s er alles aan doen om het vuurwerkoverlast in te dammen maar dit niet kunnen zonder de medewerking van de inwoners van Medemblik.

Vorige week is na een tip van een inwoner van Medemblik op Misdaad Anoniem 27kg illegaal vuurwerk gevonden bij een inwoner van Medemblik.  De politie roept dus nogmaals op, weet u wie er illegaal vuurwerk verkoopt, weet u wie illegaal vuurwerk afsteekt meldt dit op Misdaad Anoniem.  U maakt volledig anoniem een melding, er is niemand die om uw naam of andere gegevens vraagt. Natuurlijk kunt u ook bellen met 0900-8844 maar dit is niet anoniem.

Na deze inval is het wel rustiger geworden in Medemblik vooral wat de zware mortieren betreft, maar dit speelt zich niet alleen in Medemblik af, in heel West-Friesland is de overlast van jongeren die illegaal vuurwerk afsteken groot te noemen.   Zodra u een melding heeft gedaan op Misdaad Anoniem komt de politie direct in actie, er is een speciaal vuurwerkteam opgericht die zich hier 24 uur per dag mee bezig houdt.  Dit team heeft verregaande bevoegdheden, zodra zij zeker weten dat er vanuit een huis, garage, bedrijfspand illegaal vuurwerk wordt verkocht mogen zij hier binnenvallen.

Jolanda Roza, de wijkagente, vertelde verder dat de politie in West-Friesland de handen vol heeft aan de vele inbraken die vaak op de Hongaarse Methode worden gedaan. Vandaag kunt u hier over een nieuwbericht lezen op Medemblik Actueel.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.