Rotonde Wognum in kerstsfeer officieel geopend

Rotonde Wognum in kerstsfeer officieel geopend

Rotonde Wognum in kerstsfeer officieel geopend 

Hoorn – De beplanting en de laatste werkzaamheden bij de nieuwe rotonde Oosteinderweg-Hoornseweg in Wognum zijn uitgevoerd. Wethouder Kasper Gutter heeft als kerstman de rotonde dan ook officieel geopend door de tijdelijke kerstboompjes te versieren.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al in voorjaar van dit jaar opgestart en het hele kruispunt ging vanaf 3 juni op de schop. Door een strak schema van de aannemer kon de nieuwe rotonde al na zeven weken worden opengesteld voor het verkeer. Tijdens de wegafsluiting zijn de fietsers en het busverkeer met noodwegen langs het werk geleid.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid van dit drukke kruispunt in Wognum is met de komst van de rotonde aanzienlijk verbeterd. De fietsers hebben nu voorrang op de rotonde gekregen, verder is de bushalte voorzien van bushaltehavens en is een oversteekplaats en brug voor de voetgangers en buspassagiers aangelegd. Voor de bewoners aan de Oosteinderweg nabij de rotonde zijn aparte voorzieningen gemaakt voor de bereikbaarheid van hun woning/bedrijf. De lichtmasten op de rotonde zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting en de openbare verlichting bij de aansluitingen naar de rotonde is aangepast.

De rotonde is tot stand gekomen met een subsidie voor van de provincie Noord-Holland en een bijdrage van de gemeente Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.