Het Wapen van Medemblik komt in Actie voor Serious 3FM Request

Het Wapen van Medemblik komt in Actie voor Serious 3FM Request

Medemblik – Serious Request, wie volgt het niet! Van 18 t/m 24 december kan je 3FM volgen vanuit het glazen huis te Leeuwarden.Tijdens de 9e editie van  3FM Serious Request vroeg 3FM samen met het Rode Kruis aandacht voor babysterfte. Op 24 december 2012 werd een record geldbedrag van € 12.251.667 opgehaald en dit bedrag liep na de actie zelfs nog verder op tot een totaal bedrag van € 13.839.731. Met dit geld hebben zij dankzij deze geweldige opbrengst  56.243 baby’s en 45.424 zwangere vrouwen kunnen helpen in 13 landen.

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request samen met het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven door diarree. In Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië is het één van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan diarree, elke dag  zo’n 2.200 kinderen. Vergelijk dat met ruim 70 volle schoolklassen per dag!

Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid van een jong kind. 

Wij komen in actie!

Op zondag 22 december sponseren wij reeds een aantal hotelkamers en diner voor fietsers van het Rode Kruis die als eindbestemming Leeuwarden hebben en daar hun opbrengst zullen afleveren.

Maar wij willen meer doen en hopen dat iedereen met ons mee in actie wil komen!

Voor het weekend van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december zijn wij bezig met het organiseren van leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen waarvan een groot gedeelte van de opbrengst natuurlijk naar het Rode Kruis gaat.  De opbrengt van dit weekend zouden de fietsers eventueel mee kunnen nemen naar Leeuwarden. Om veel mensen te trekken, hopen wij dat jullie wellicht een stukje over deze actie op de site kunnen zetten.

Vrijdag 20 december 2013:

Borrelen voor SR. Een gezellige VrijMiBo in Het Wapen van Medemblik vanaf 16.00 uur. Met optreden van………….

Zaterdag 21 december 2013:

Kom versieren voor SR. Een leuke middag waar de kinderen Cupcakes en Cake kunnen versieren. Het hele weekend een speciaal SR menu, waarvan een groot gedeelte natuurlijk gaat naar SR.

Zondag 22 december 2013:

High Tea / Borrelen / Diner, waarvan een groot gedeelte gaat naar SR (met hopelijk wat kinderen die een muziekinstrument spelen en op willen treden). Het fietsteam zal dan bij ons aangekomen zijn en ook bij ons eten, dus hoe leuk is het dan voor hen om te zien dat wij ook in actie komen. Wil jij in actie komen en met ons meedoen, laat het ons weten.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

 Karin Versluis

Hotel Medemblik en Restaurant het Wapen van Medemblik

Oosterhaven 1, 1671 AA Medemblik

T. +31 (0)227 543844

F. +31 (0)227 542397

E. info@hotelmedemblik.nl

I. www.hetwapenvanmedemblik.nu

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.