Centrumplan Wervershoof in afrondende fase

Centrumplan Wervershoof in afrondende fase

Centrumplan Wervershoof in afrondende fase

Wervershoof – Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden in het centrumgebied Wervershoof. Zo worden bomen en bosschages geplant, wordt een grote lichtmast geplaatst en worden nog enkele knelpunten opgelost.

Parkeren

Het zuidplein (de zijde van het voormalig gemeentehuis) is niet bedoeld voor parkeren. Foutparkeerders hebben de afgelopen periode een flyer onder de ruitenwisser gekregen, waarop de juiste parkeerplaatsen staan. Daarbij heeft de gemeente maatregelen genomen om het fout parkeren tegen te gaan. Onder andere door het plaatsen van bloembakken, bomen en zogenaamde ‘varkensruggen’. Dit heeft er toe geleid dat steeds minder mensen fout parkeren. Omdat de veiligheid in het geding is, wanneer er op plekken wordt geparkeerd waarvoor deze niet bedoeld zijn, krijgen foutparkeerders nu een parkeerboete.

Fietsenstalling

Zowel de winkeliers als het winkelend publiek ervaren overlast van fietsen die niet in de stallingen zijn geplaatst. Door het plaatsen van een grote fietsenstalling en enkele kleine fietsenstallingen is er voldoende ruimte voor het stallen van fietsen. Maak hier dus ook gebruik van en plaats uw fiets niet buiten de fietsenstallingen.

Groen

Recent zijn enkele bomen op het zuidplein geplaatst. Daarbij komt rondom het zuidplein een lage bosschage en worden op het noordplein nieuwe bomen geplant. Het is in verband met kabels en leidingen niet mogelijk om meer bomen te planten. Daarom worden op het zuidplein nog enkele plantenbakken neergezet en wordt de fietsenstalling afgewerkt met klimplanten.

Trillingsoverlast

Aan enkele klachten van aanwonenden over trillingsoverlast wordt aandacht gegeven. Onder andere in de vorm van trillingsmetingen, inzet van expertise en door na te gaan of aanvullende maatregelen mogelijk zijn.

Planning

De laatste werkzaamheden, als het plaatsen van een grote lichtmast, van enkele paaltjes,  speciale tegels voor slechtzienden en ondergrondse containers, worden in de komende tijd afgerond.

Evaluatie

Het ontwerp voor de herinrichting is in nauwe samenwerking met winkeliers, ondernemers, dorpsraad en omwonenden gemaakt. In januari wordt een evaluatie ingepland met de klankbordgroep. Er wordt dan gekeken of alle knelpunten voldoende zijn opgelost of dat er nog enkele aanpassingen gedaan moeten worden. Aan het einde van het eerste kwartaal vindt vervolgens de definitieve evaluatie met de klankbordgroep plaats.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.