Bakkerijmuseum Medemblik wederom gekozen tot leukste musuem van het jaar voor kinderen

bakkerijmuseum medemblik

Bakkerijmuseum Medemblik wederom gekozen tot leukste musuem van het jaar voor kinderen

Medemblik – De winnaar van de Rekels verkiezing voor het leukste museum voor kinderen is bekend! Het Bakkerijmuseum in Medemblik mag zich voor een jaar het leukste museum voor kinderen noemen.

De bezoekers van rekels.nl hadden 4 weken de mogelijkheid te stemmen op hun favoriete musea. Bijna 4.000 stemmen werden uitgebracht. Bij het tellen van de stemmen bleek het Bakkerijmuseum de grote winnaar, gevolgd door Corpus – Reis door de mens op nummer 2 en Het Joods Historisch museum op nummer drie.

Het Bakkerijmuseum ademt de sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Dat is de winnaar zijn van deze verkiezing is misschien ook niet zo verwonderlijk als je in aanmerking neemt dat al bijna een miljoen bezoekers enthousiast zijn geraakt door de kennis en kunde van de bevlogen bakkers, in dit onverwacht grootse het museum.

Dit museum laat zien dat een museum meer is dan een collectie, het museum straalt de bedrijvigheid van de ouderwetse bakkerij uit. Want bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet je meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk.

Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten. Ze kunnen helemaal los gaan tijdens een verjaardagsfeestje of tijdens een workshop, het is hét adres voor een lekkere en interessante ervaring in een bijna vergeten historische bakkerstechniek. Een lekkere en leuke leerzame ervaring. Dit is met recht het leukste en het lekkerste museum van Nederland! Kijk nu ook naar de mogelijkheden om je verjaardagsfeestje hier te vieren!

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.