Weerbericht Medemblik – stilte voor de sinterklaasstorm

Weerbericht Medemblik - stilte voor de sinterklaasstorm

Weerbericht Medemblik – stilte voor de sinterklaasstorm

Medemblik – Vandaag is het bewolkt met af en toe wat regen. Morgenochtend is het nog droog en rustig, maar begint het te waaien en te regen. In de nacht naar vrijdag stroomt koude lucht het land binnen, waardoor vrijdag winters verloopt.

De dag begint bewolkt met soms wat lichte motregen. De middagtemperatuur wordt zo’n 7 graden bij een matige wind uit het westen 3Bft.  Vanavond gaat de wind aantrekken tot vrij krachtig 5Bft.

Donderdag begint nog vrij rustig en is er zelfs kans op wat zon, maar al snel zal dit veranderen in een heel ander scenario. De wind gaat in de loop van de dag aantrekken tot een heuze westerstorm 8Bft mogelijk even heel kort 9Bft met rukwinden tot 100km/pu. ’s Middags wordt het nog 8 graden maar zodra de storm losbarst stroomt er ook direct koude lucht over onze regio en daalt de tempratuur snel richting de 2 á 3 graden boven nul.  Ook is er vanaf donderdag kans op winterse neerslag waardoor het Sinterklaasfeest guur zal gaan verlopen.

Vrijdag is het voor 1 dag winter. De harde tot stormachtige wind in combinatie met sneeuwbuien zullen voor veel overlast gaan zorgen voor het verkeer. Het wordt vrijdag ook niet veel warmer dan 3 graden in onze regio.  Maar het blijft bij een winterse speldenprik. Na vrijdag gaat de wind weer liggen en komen wij weer in rustiger weer met een naar het zuidwesten draaiende wind.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.