Zwaagdijk West dupe: buslijn verdwijnt!!

buurtbus

Zwaagdijk West dupe: buslijn verdwijnt!!

Zwaagdijk-West – Zwaagdijk West weer de dupe: het enige openbare vervoer: de buurtbus 415 gaat niet meer door Zwaagdijk West. Op 15 december a.s. rijdt het buurtbusje 415 niet meer door de Zwaagdijk West en hij stop dus ook niet meer bij de kerk of op aanvraag, door je hand op te steken als je hem ziet..

Maria Weeber van Progressief West-Friesland is daarover zeer verbaasd. De plannen van de veranderingen worden niet aangegeven in de nieuwsberichten vanuit de provincie NH of vanuit de Gemeente Medemblik en ook niet besproken met de bewoners van Zwaagdijk West.  De nieuwe route van het busje (de hobbel) gaat via het gemeentehuis, omdat er dan een rechtstreekse verbinding is met Medemblik. “Fijn voor de Gemeente Medemblik dat alle bewoners van Medemblik nu naar het gemeentehuis kunnen rijden”, verklaart de buurtbus en de gemeente. Helaas geldt dat dan niet meer voor de Medemblikse bewoners van Zwaagdijk West.

De fractie Progressief West-Friesland zal schriftelijke vragen hierover gaan stellen.

Hauwert is ook de dupe: de bus gaat nu in de breedte van Hauwert rijden, maar niet meer door de lengte. En juist bij die lengtegraad is er geen trottoir bij de weg. Ziet u 80 jarige mensen daaroverheen lopen? Op de weg

naar de bushalte van 415, welke veel verder weg ligt?

Progressief West-Friesland zal bij de Provincie NH afd vervoer vragen gaan stellen

over de mogelijkheid van een bezwaar aantekenen. De Provincie NH is wel bekend met Zwaagdijk-West tijdens eerder contacten. ( PWF heeft herhaaldelijk ingesproken over het fietstunneltje, de Westfrisiaweg, Ovatonde en het bedrijventerrein. )

Tijdens het navragen bij het bestuur van de buurtbus J.Ipema werd er door hem uitgelegd dat er wel aanpassingen zijn gedaan voor de kern Twisk.

Connection en de provincie NH hebben een commissie ROKOF die de belangen behartigd van ondernemers en zij hebben dit plan uitgewerkt. Hierbij is de Werkgroep Openbaar vervoer Kernen van Medemblik ook benaderd. Mevr. Delmeer gaf als reactie dat  De werkgroep OVKM  geen afvaardiging heeft van een bewoner van Zwaagdijk West, waardoor dan deze kern minder opvalt tijdens de besprekingen. De vraag bij deze aan de Zwaagdijk west inwoners of iemand in de werkgroep wil gaan plaatsnemen: (vergadering maar twee keer per jaar op het gemeentehuis met de afd. vervoer) aanmelden: 202408.

Dan blijft Zwaagdijk West tenminste op de openbaar vervoer kaart staan als kern van Medemblik.

Maria Weeber

Progressief west Friesland

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.