Lobby haalt datacenter Microsoft naar Agriport

Lobby haalt datacenter Microsoft naar Agriport

Noord-Holland – De komst van een datacentrum van Microsoft naar Middenmeer is mede te danken aan een intensieve lobby, die ruim vier jaar heeft geduurd. Daarbij zijn niet alleen provincie, gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord betrokken geweest, maar ook diverse invloedrijke personen namens het rijk.

De deal om een datacentrum te bouwen op logistiek en agrarisch bedrijventerrein Agriport A7 heeft aan een zijden draadje gehangen. Binnen de top van Microsoft hebben – tot voor kort – aarzelingen bestaan over de mega-investering, die tot een bedrag van twee miljard euro kan oplopen staat te lezen op de website van het NHD vandaag.

Vandaar dat de directie van Agriport gedeputeerde Jan van Run in allerijl heeft gevraagd medio september mee te reizen naar het hoofdkantoor van Microsoft bij Seattle, Washington. Dit om de besprekingen het beslissende zetje te geven.

Die missie is geslaagd. Het voorcontract voor de komst van Microsoft naar Middenmeer is intussen getekend, de voorbereidingen voor grondaankoop en vestiging zijn in gang gezet.

Wanneer de bouw van de volledig beveiligde en bewaakte faciliteit van de Amerikaanse softwarereus op Agriport wordt gerealiseerd, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat eerst zo’n 1500 heipalen in de grond moeten worden geslagen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.