21.2 C
Medemblik
26 mei 2020 19:17
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik zaterdag 16 november – De sint brengt grijs maar droog weer mee

Weerbericht Medemblik zaterdag 16 november – De sint brengt grijs maar droog weer mee

Medemblik – Spanje ligt onder invloed van depressies terwijl Nederland met hogedrukinvloed te maken heeft. Het weer is Sint Nicolaas dus genadig, want vanuit het regenachtige Spanje komt hij vandaag in het droge Nederland aan. In november hebben we dan helaas niet te maken met zon overgoten dagen. In veel gebieden begint de dag mistig en blijft het in de middag een grijze boel.

Vandaag zullen wij de zon maar zo af en toe te zien krijgen maar de dag zal hoofdzakelijk grijs verlopen. De temperatuur loopt vandaag nog op naar zo’n 10 graden mede dankzij het nog warme Noordzee water. Er waait een matige tot vrij  krachtige wind uit het westen 4Bft. Vannacht koelt het af naar zo’n 6 graden.

Zondag is opnieuw een grijze dag waarbij de temperatuur oploopt tot maximaal 9 graden. Gelukkig is de kans op neerslag vrijwel uitgesloten.  Na het weekend komt er vanuit het noorden koudere lucht onze kant op. Vanaf woensdag zal de temperatuur overdag amper de 7 graden gaan halen, de nachttemperaturen dalen naar zo’n 3 á 4 gaden.  Vanaf donderdag is er zelfs een kleine kans op winterse neerslag.

Reageren via facebook