20.8 C
Medemblik
4 augustus 2020 22:08
Medemblik Actueel.

U heeft jarenlang teveel betaald voor uw leesmap

U heeft jarenlang teveel betaald voor uw leesmap, miljoenenboetes voor leesmappenkartel

Medemblik|NOVUM –  Dertien verspreiders van leesmappen hebben boetes gekregen van in totaal ruim zes miljoen euro vanwege kartelvorming. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vrijdag bekendgemaakt. Volgens de kartelwaakhond verdeelden de bedrijven de leesmappenmarkt onderling.

De bedrijven spraken af wie de mappen met tweedehands tijdschriften waar mocht bezorgen. Ook beloofden ze elkaars klanten niet af te pakken. De bedrijven hadden regelmatig contact met elkaar om de afspraken af te stemmen.

Volgens ACM was het door het kartel moeilijk voor klanten om over te stappen. Dat heeft uiteindelijk mogelijk ook geleid tot een hogere prijs, schrijft de kartelwaakhond. “Een leesmap is voor veel mensen een voordelige manier om geïnformeerd en betrokken te blijven”, schrijft ACM in een toelichting op het boetebesluit. De waakhond vindt het daarom ‘belangrijk dat deze mogelijkheid niet beperkt wordt door kartelafspraken tussen de ondernemingen van leesmappen’.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?