12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 04:59
Medemblik Actueel.

Het Rondom weekend is gered.

Het Rondom weekend is gered.

Medemblik – Het was een spannend jaar voor Rondom. In een poging om het oude gemeentehuis beter te kunnen verkopen was de gemeente van plan om de bouwgrens een stuk op te schuiven ten koste van de parkeerplaats ernaast. In die situatie zou het niet meer mogelijk zijn om de Rondom tent daar neer te zetten. De tekeningen waren al klaar en aan geïnteresseerde projectontwikkelaars gepresenteerd.

De  verantwoordelijk ambtenaar heeft gelukkig in een vroeg stadium contact met Rondom opgenomen. Na intensief overleg, netwerken en inspreken bij de gemeenteraad heeft Rondom de gemeente toch kunnen overtuigen van het belang van de feesttent op deze plaats. Het enige alternatief was een tent op de vooroever, een onmogelijk plan met het oog op het weer en afstand tot het centrum.

Vorige week kwam de verlossende brief, de plannen zijn zodanig bijgesteld dat Rondom tot in lengte van jaren van de parkeerplaats gebruik kan maken en dat zullen we graag doen.

Hans van Woerkom
Voorzitter Stichting Rondom

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?