Update – Medemblikker Cees P. veroordeelt tot 3 jaar celstraf wegens grootschalig cocaïnesmokkel

Medemblikker Cees P. veroordeelt tot 3 jaar celstraf wegens grootschalig cocaïnesmokkel

Medemblik|Badhoevedorp – Afgelopen 23 oktober eiste de officier van justitie 3 jaar celstraf tegen Medemblikker Cees P. (61) wegens grootscheepse cocaïnesmokkel via Schiphol. Ex-politieagent en rechtenstudent Cees P. had diverse KLM-bagagemedewerkes in zijn bende als spil van de hele drugssmokkel.

Bijna een jaar geleden werd Cees P. aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de drugssmokkel via Schiphol. Na een onderzoek die ruim 14 maanden duurde waarbij oa. telefoontoestellen werden afgetapt, mailverkeer werd onderschept en geslaagde transporten vanaf schiphol tot adres van aflevering in de gaten werden gehouden hield de politie 20 personen aan op verdenking van grootschalig drugssmokkel.

De leider van de bende Maikel S (51) kreeg 9 jaar als eis te horen, en als enige niet Surinamer kreeg Cees P. 3 jaar als eis te horen. Cees P. was de bedenker van het smokkelsysteem op Schiphol gaf hij tijdens de diverse verhoren toe. Via Panama of Aruba werden koffers met drugs door KLM-personeel in de container met bagage voor Europese vluchten via Schiphol gestopt. Eenmaal aangekomen op Schiphol werden deze koffers er door ander KLM-personeel er weer uitgehaald. Onder deze personeelsleden zat ook Maikel S.

Vandaag was dan de uitspraak door de rechtbank in Badhoevedorp. Cees P. kreeg de geëiste straf van 3 jaar opgelegd met aftrek van voorarrest.  De rechtbank noemde Cees P. een ‘onmisbare schakel’ in de cocaïnelijn via Schiphol.    Met de woorden ,, Het komt wel goed” nam Cees P. afscheid van zijn echtgenote in de rechtzaal.

Update – De overval op zijn woning eind september komt nu ook ineens in een heel ander daglicht te staan.  Tijdens zijn detentie in De Koepel in Haarlem is hij door medegedetineerden in elkaar geslagen.  Dit vanwege zijn loslippigheid naar justitie wat hem niet in dank is afgenomen door de medeverdachten in deze zaak. Dennnis P. zit voor deze overval/mishandeling vast in de Glasbak in Zwaag.

Cees P. nam ook de verkoop van de drugs aan de drugsdealers opzich.  Cees P verklaarde dat hij meerdere methodes had verzonnen om de drugs Nederland in te krijgen zolang iedereen maar goed meewerkte en tijdig de juiste informatie verstrekte.

Cees P. ontkende de beschuldiging dat transporten die eind 2011 en begin 2012 werden gedaan drugstransporten waren, volgens hem waren dit testtransporten, transporten van houten blokjes om de , lijn te testen”, de Officier verwees dit naar het rijk der fabelen.

Cees P. heeft tegenwoordig een modewinkel in Schagen en mocht de uitspraak in vrijheid afwachten, dat zijn zwakke gezondheid een reden zou zijn om hem niet op te sluiten verwees de rechter naar het rijk der fabelen, ook de mishandeling in de gevangenis van Haarlem en de overval op zijn woning aan het Vooreiland in Medemblik leiden niet tot strafvermindering. 

De rechter verweet P. dat hij heeft geprobeerd in een slachtofferrol te kruipen door te zeggen dat de mishandelingen het gevolg waren van zijn loslippigheid, de rechter vond dat dit niet vast stond omdat hij pas is gaan praten doen uit het dossier bleek wat er allemaal voor bewijzen tegen hem waren.

Update 2: Ook de rest van de bende is veroordeeld. Hoofdverdachte en bagagemedewerker Maikel S. is veroordeeld tot 6 jaar celstraf, de rechter vond het bewezen dat hij ruim 62kg cocaïne heeft geïmporteerd.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.